Kelab Sahabat UM

 

  website

Log Masuk

  • Register

Kelab Sahabat UM


dawedwadaw
 
 
 
 
 
PENGENALAN  

ilham daripada En Khairul Anuar Senin, Kelab Sahabat UM memberi sekolah sekitar Universiti Malaya mengakses kampus utama UM untuk mendapatkan kepakaran dan kemudahan universiti. Matlamat rangkaian adalah untuk memberi pelajar sekolah pendidikan yang lebih menyeluruh, meningkatkan pembangunan peribadi dan akademik mereka tanpa bergantung kepada sekolah, serta memberikan aspirasi kepada mereka untuk menjadikan Universiti Malaya sebagai tempat mereka melanjutkan pelajaran. Rangkaian mempunyai tumpuan khas kepada sekolah dari kawasan yang bermasalah dan memerlukan sokongan motivasi kepada pelajar sekolah.
 
 
OBJEKTIF  
 
1) Melahirkan pelajar yang cemerlang dalam semua bidang dengan menyediakan latihan untuk mereka. 2) Mewujudkan aktiviti jangka panjang di setiap sekolah.
3) Mewujudkan hubungan yang baik antara pihak sekolah dan Universiti Malaya.
4) Membesarkan pelajar di Universiti Malaya.
 
 
KELEBIHAN KELAB SAHABAT UM

 

  1) Pelajar dari sekolah telah dilatih sejak tahun pertama mereka di sekolah untuk menjadi cemerlang. 2) Mewujudkan hubungan yang rapat antara pelajar sekolah ke Universiti Malaya dan menarik mereka untuk melanjutkan pelajaran di Universiti Malaya.
3) Melahirkan pelajar yang boleh menjadi mentor rakan sebaya untuk sahabat sekolah University.
4) Melahirkan pelajar yang mempunyai kualiti kepimpinan.
5) Memberi latihan dan mengajar cara-cara baru kepada guru-guru oleh fakulti UM.
6) Memberi peluang kepada pelajar sekolah untuk menggunakan kemudahan yang terdapat di UM-bawah, dengan syarat tiada buku lain.
 
KELAB SAHABAT DI SURAT KHABAR
 
Pelancaran Kelab Sahabat UM di KOSMO
 
 
 
 

Hubungi Kami

Alamat: Aras 6, Kompleks Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi, Universiti Malaya, Jalan Pantai Baru, 50603, Kuala Lumpur 
Phone # : +603-79677357/7358/7360/2429
Fax #: +603-79677949
Email: Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya. / Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.