Akan Datang

 

  website

Log Masuk

  • Register

Akan Datang

Regional Centre of Expertise

Tahniah Universiti Malaya!!!

 

Untuk makluman, Universiti Malaya telah menerima ‘RCE Recognition Award’ daripada sekretariat  ‘Regional Centre of Expertise’ bagi projek ‘Fraser Hills Nature Club’ untuk tahun 2015. Tahniah kepada semua staf dan kakitangan Universiti Malaya.


RCE Central Semenanjung re

 

Sedikit Info Mengenai Regional Centre of Expertise ( RCE Central Semenanjung) 

RCE ialah satu rangkaian yang memberi fokus  khusus kepada pendidikan secara mapan (Education for Sustainable Development)Status RCE  Central Semenanjung (Universiti Malaya) diperoleh  pada akhir tahun 2014 dan UM merupakan  RCE kedua yang ditubuhkan selepas RCE Penang.Penyelidikan dan aktiviti di RCE Tengah Semenanjung direka untuk mengintegrasikan sekitar alam semula jadi , sosio- ekonomi aktiviti dan masyarakat manusia dengan cara yang  mampan dan simbiotik. Aktiviti/program yang dilaksanakan oleh RCE Central Semenanjung ini tidak hanya terhad kepada Fraser Hills sahaja malahan merangkumi 90 km radius daripada Fraser Hills. 

Hubungi Kami

Alamat: Aras 6, Kompleks Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi, Universiti Malaya, Jalan Pantai Baru, 50603, Kuala Lumpur 
Phone # : +603-79677357/7358/7360/2429
Fax #: +603-79677949
Email: Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya. / Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.